Olympiakosz Pireusz - Fiorentina

Európai Konferencia Liga 05.31. 21:00

Az Olympiakosz és a Fiorentina találkozik az UEFA Európa Konferencia Liga döntőjében 2024. május 29-én 21:00-kor az AEK Arénában, Athénban.

Az Olympiakosz történelmi pillanat előtt áll, hiszen első alkalommal jutottak el egy európai kupadöntőbe. A fiatalabb korosztály már legyőzte a Milant az UEFA Ifjúsági Ligában, most pedig a felnőtt csapat is megpróbálja megszerezni az EKL kupagyőzelmet. Az AEK Aréna mindössze 15 km-re található Piraeus-i otthonuktól, így rövid utazással készülhetnek a fináléra. Az Olympiakosz a második görög csapat, amely elérte egy európai kupadöntőt (a Panathinaikos után, akik a 1970/71-es Európai Kupában jártak). Ayoub El Kaabi vezérletével és a szezon harmadik állandó edzőjével, José Luis Mendilibar-ral az Olympiakosz egy lépésre van az örökkévalóságtól.

A Fiorentina pedig második egymást követő szezonban jutott be a döntőbe, miután tavaly 2-1-re kikaptak a West Hamtől Prágában. A lilák hatodik európai döntőjére készülnek, és klubrekorddal, 13 mérkőzéses veretlenségi sorozattal érkeznek. A Fiorentina az 1961-es Európai Kupagyőztesek Európa Kupáját is megnyerte, de az elmúlt években több vereséget szenvedtek európai döntőkben.

A mérkőzés portugál bírója Artur Soares Dias lesz, aki először vezeti UEFA klubverseny döntőjét. A mérkőzés formátuma hasonló a Bajnokok Ligája és az Európa Liga döntőjéhez: ha a rendes játékidő végén döntetlen az állás, két 15 perces hosszabbítást játszanak. Ha az egyik csapat több gólt szerez az extra idő alatt, akkor az lesz a győztes. Ha az állás továbbra is döntetlen, akkor büntetőpárbaj dönt a győztesről.

Olimpiakosz Pireusz (45., GR) – Fiorentina (49., ITA,) TV: M4Sport
Esélyek: 30% – 29% – 41% ; Oddsok: 3,35 GreatWin / 3,39 GreatWin / 2,40 GreatWin

* Aktuális oddsok és bónuszok a fogadóirodák kínálatában: https://beacons.ai/sportingbet

Unibet
+10.000 Ft sportfogadás és 60.000 Ft kaszinó /60 free spin/ és 200€ póker bónusz
GreatWin
+35.000 Ft sportfogadás és 150.000 Ft kaszinó bónusz, Ferrari  488 Spider nyereményjáték 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük